Velkommen til Sørlandet BDSM!

Bondage

Bondage.

Bondage (fra anglo-latin «bondagium»), i BDSM-verden, er praksisen med å knyte, binde eller sette en samtykkende partnere fast,  for erotisk, estetisk eller somatosensorisk stimulering. En partner kan være helt eller delvis fysisk begrenset på en rekke forskjellige måter, som for eksempel ved bruk av tau, mansjetter, håndjern, bondage-tape eller selvklebende bandasje. Og mye annet.

Bondage i seg selv innebærer ikke nødvendigvis sadomasochisme. Bondage kan brukes som et mål i seg selv, som i tilfelle tau-bondage og bryst-bondage. Det kan også brukes som en del av en erotisk lek, eller i forbindelse med andre BDSM-aktiviteter. Bokstaven «B» i forkortelsen «BDSM» kommer fra ordet «bondage». Seksualitet og erotikk er et viktig aspekt i bondage, men er ofte ikke målet i seg selv. Estetikk spiller ofte også en viktig rolle, spesielt når det er tau innvolvert, eller såkalt Shibari. En vanlig årsak for den aktive partneren til å knytte partneren sin, er at begge parter kan glede seg av den en parts underkastelse og følelsen av den midlertidige overføringen av kontroll og makt. For sadomasochistic mennesker blir bondage ofte brukt som et middel til slutt, der den underkastede partneren er mer tilgjengelig for annen sadomasochistic atferd. Bondage kan imidlertid også brukes for sin egen skyld. Den underkastede part kan få sensuell glede av følelsen av hjelpeløshet og ubevegelighet, og den dominerende part kan få visuell glede og tilfredshet fra å se partneren sin bundet opp.

 

  • Bondage for et formål: Denne formen for Bondage er den mest vanlige innenfor BDSM, og kjennetegnes ved å dominere den passive og underkastede part til et formål, for eksempel å gjøre dem mer tilgjengelig for en eller annen for for session. Da ikke med tanke på bondage kun for sin egen skyld.
  • Dekorativ bondage: I denne formen for bondage er den underkastede part bundet i et dekorativt formål, for å brukes som et estetisk objekt, for eksempel til erotisk fotografering, eller kanskje som en form for et menneskelig møbel.
  • Tortur-bondge: Denne formen for bondage innebærer at den underkastede part er målbevist bundet i en ubehagelig eller smertefull stilling, som for eksempel som en straff i forbindelse med en dominerende/underdanig seksuell lek.Nesten hvilken som helst form for trelldom, når den behersket partneren blir liggende bundet lenge nok, kan brukes som tortur bondage. Lengden på denne formen for straff varierer veldig, men når det gjelder bondage-erotikk som John Willies ‘Sweet Gwendoline‘ eller til japansk bondage-fotografering, er den ofte omfattende og langvarig.
  • Meditativ bondage: Denne formen for bondage har ikke vanlig så vanlig i de vestlige BDSM-miljøene, er er mer og mer på vei inn. I japansk bondage, også kjent i vestlige miljø som Shibari, er det imidlertid et viktig aspekt.
© Copyright av 2013, Sørlandet BDSM
All rights reserved